Elektrikli Pano İçi Söndürme Sistemleri
Yangına karşı alınabilecek sayısız önlem ve yangın söndürme sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlerden bir tanesi de elektrikli pano içi söndürme sistemleri olarak bilinir. Bu sistem diğerlerine göre daha farklı bir yapıda çalışmaktadır. Özellikle yangın riski yüksek alanlarda kullanımı tercih edilmektedir. Bu sistemlerin dünya üzerinde ön mühendisliği yapılmış olan düşük basınçlı sistemler olduğu da bilinen diğer bir gerçektir. Ayrıca bu sistemlerin iki çeşidi bulunduğunu söylemekte de yarar bulunmaktadır. Bir tanesi direkt diğeri ise inirekt sistemdir. Direkt sistemlerde meydana gelen yangında çıkan alev sebebi ile oluşan ısıya karşı sensörlü olan hortum üzerinde alevin en fazla yaklaştığı bölgede oluşan delinme ile birlikte gazın boşalması ile yangına müdahale edilmiş olmaktadır. İnirekt sistemde ısıya karşı sensör görevi gören boru sabit kalır alevi gördüğünde gaz boşaltmaz sadece yangını haber verir ve dışarıdan bağlantılı olan bir borudan da gaz boşalarak alevlere müdahale edilmesi sağlanır.
Elektrik Panosu Yangın Söndürme Sistemi Fiyatları
Başlıca kullanım alanları server kabinleri, cnc tezgahları, elektrik panoları, toz ve buhar kollektörleri, rüzgar türbinleri, araba motorları, toplu taşıma araçlarının motorları, tehlikeli malzemelerin bulunduğu dolaplar, değerli eşyaların konulduğu camekânlar olarak bilinen elektrik panosu yangın söndürme sistemi fiyatları işlevlerine göre oldukça uygun fiyatlar ile satılmaktadır. Firmadan firmaya değişkenlik gösteren fiyatları araştırırken, yüksek koruma kalkanı olması özelliğini de göz ardı etmemenizi önermekteyiz. Sonuç itibari ile koruma kapasitesi yüksek bir sisteme sahip olacağınızı, bir yangın esnasında bu sisteme ödediğiniz ücretin kat ve kat fazlasını ödeyebileceğinizi de unutmamalısınız.
Elektrik Panosu Yangın Söndürme Tüpü
Ticari alanda faaliyet gösteren sektörlerin büyük bir bölümü hem can hem de mallarını garanti altına alma adına çeşitli önlemler almaktadır. Bu önlemlerden en önemlilerinden biri de ticarethaneye sigorta yaptırmaktır. Sigortalı olan işletmeler genelde yangın önlemleri doğru bir şekilde alınmış ve korumanın yüksek tutulduğu yerlerdir. Çünkü bu bağlamda sigorta şirketlerinin katı kuralları bulunup, özellikle fabrika gibi yangın riski yüksek olan alanlarda alınan önlemlerin büyüklüğüne bakıldıktan sonra sigorta yapılmaktadır. Elektirik panosu yangın söndürme tüpü son yıllarda sıklıkla kullanılan elektrik panosu yangın söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır. Bu tüplerin ağırlıkları da kullanılan sistemin büyüklüğüne göre 1kg, 2kg, 4kg, 6kg, 12kg ağırlıklarındadır.
Elektrik Panosu Yangınları Hangi Tip Söndürme Tüpü İle Söndürülür?
Bir yangın esnasında en çok yapılan hatalardan biri de hangi yangın türüne ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğinin bilinmemesidir. Bu hususta toplumun, her hangi bir plaza gibi büyük çaplı iş yerlerinde çalışanların yeterli düzeyde bilgilendirilmesi gerekmektedir. İş yerlerinde yapılan yangın eğitimleri, yangın tatbikatları bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Toplum olarak ne kadar çok bilinçlenirsek o derecede birbirimize faydamız olur. Elektrik panosu yangınları hangi tip söndürme tüpü ile söndürülür? Sorusuna vereceğimiz cevap ile hem bilinçlenmenizi hem de başınıza gelebilecek olası bir tehlike anında nasıl müdahale edebileceğinizi bilmenizi sağlaması amacına hizmet etmektedir.
Örneğin pano içi söndürme sistemleri şeklinde ifade edilen sistemler elektrik panoları gibi daha küçük alanların riskine karşın kurulmaktadır. Bu sistemlerde 1 kg dan başlamak üzere 12 kg a kadar yangın söndürme tüpleri kullanılmaktadır. Bu tüplerin yangını söndürmede işlev sağlayacak olan içerikleri ise HFC 236 Fa gazından oluşmaktadır. Bu sistemlerde uygun tüp ve gazların kullanılmaması halinde gerekli işlevi yerine getirmeyecek ve yangını daha da büyük hale getirecektir. Küçük bir alevi dahi kolaylıkla algılayan bu sistemin içerisindeki gazın doğru olarak sisteme dahil edilmesinin önemi de bu noktada anlaşılmaktadır. Eğer sizin de korunması son derece önemli olan evraklarınız, eşyalarınız bulunuyor ise elektrik panosu yangın söndürme sistemlerini kullanmalısınız.